Minnesvärda fiskeupplevelser i Sösjöfjällen

Letar du efter en oförglömlig fiskeresa i Jämtland? Då har du kommit rätt.

Vi erbjuder fantastiska fiskevatten till fjälls och vid fällets fot. Vad föredrar du? Att glida omkring i en fiskekanot på stilla vatten och lyssna till skogens ljud och vattnets porlande? Eller vill du hellre fiska från båt omgiven av fjäll eller gå längs en fjällbäck i sommarkvällens varma solstrålar och spana över de till synes oändliga vidderna?

För några år sedan tog jag, Thomas Fjällberg, över Långsåfisket från min morbror Daana Fjällberg som tidigare drev Camp Sovvene.

I våra fiskepaket ingår alltid boende, fiskekort och tillgång till båt (Tjouren) respektive fiskekanoter (Åkroken).

Fjällfiske i Tjouren

Tjouren är vårat sommarviste uppe på fjället. Vid ankomst så kör Thomas upp er till stugan med båt. Stugan är utrustad med gasolspis och gasolfrys, samt fyra sängplatser. Vedeldad bastu med badtunna finns på 5 min promenad från stugan.

Lakan och handdukar medtages.

Båt ingår och med den tar ni er ut på Mjölkvattnet, där ni fiskar från båten. För den som vill gå iland och kasta lite, så ingår även ån mellan Mjölkvattnet och Burvattnet i fiskeupplåtelsen.

Skulle vädret var för hårt eller om ni efter middagen känner att ni inte riktigt har fiskat klart, så ligger fina Tjourenjohke alldeles i närheten av sommarvistet. Tjourenjohke, som är ca 5km lång, bjuder kanske mer på fina minnen än på fisk, ska kanske tilläggas.

Fiske i Långsån vid fjällets fot

Långsån med sina ca 11km erbjuder fina möjligheter även för dig som vill flugfiska. Lugna partier avlöses med mer strömmande vatten. Långsån lämpar sig mycket väl för familjen. I paketet ingår både boende och fiskekanoter.

Våra fina stuga i Åkroken är fullt utrustad med spis, kyl, frys samt tv. Det finns fyra bäddar och en bäddsoffa, samt dusch och bastu. Lakan och handdukar medtages.

Priser

Pris per person och dygn inkl. fiske, båt och stuga är 850kr inkl. moms.

Lakan och handdukar medtages. Städning av stugan ingår ej i priset.

Kartutsnitten är tagna från Lantmäteriet och lyder under Creative Comons CC0.

Rulla till toppen