Renkött och renskinn från Jämtland

Köttlådor

Vi säljer köttlådor med styckat och vakuumförpackat renkött. Köttet hängmöras i ca en vecka innan det förpackas. Lådan innehåller en hel renkalv eller ett halvt vuxet djur och vikten på en låda ligger vanligtvis mellan 10 och 15 kg.

Har du önskemål om styckning, så ange gärna det i din beställning. Vanligtvis så innehåller köttlådan kotletter (utmärkta till grillen!) och önskas kokkött, så ordnar vi även det!

Du kan hämta din köttlåda hos oss i Offerdal, men vi kan även leverera inom området Krokom, Östersund och Åre. Vi skickar också enligt överenskommelse.

Boka din köttlåda redan nu! Vi hör av oss till dig i november när vi vet när slakten blir.

Pris

Pris för 2022: 300 kr/kg
En köttlåda väger ca 10-15kg

Renskinn

Vi säljer novemberskinn för utomhusbruk. Skinnen torkas enbart, och har därför hinnan kvar. Detta gör dem väl anpassade för utomhusbruk. Beställ gärna i god tid innan vårvintern, så du inte blir utan! När vårsolen väl börjar värma har vi rykande åtgång på våra skinn.

Skinnen funkar även jättebra att sova på om du vintertältar och inte är så viktkänslig. Ett skinn rullas lätt ihop och fästs ovanpå din pulka.

Skötselråd för renskinn: Förvara torrt och svalt, med skinnsidan luftigt, så att skinnen får torka. Det är när renskinn blir fuktiga och inte får torka som de börjar håra. Om du sköter ditt skinn väl, och ser till att det förvaras korrekt, så håller det i många år.

Pris

Skinn från kalv eller vaja: 800kr/styck
Skinn från sarv (rentjur): 1300kr/styck

Rulla till toppen